interaktion för svenskar, ifs

Ett samarbete mellan lernia och relationlab med En Skräddarsydd interaktionskurs som består av 36 frågor. 

Kursen är framtagen med målet att optimera förutsättningarna för människor att komma närmare varandra. Vänskap på arbetsplatsen bidrar till effektiva team, hållbara medarbetare, bättre samarbete och större mångfald och inkludering.

Varför IFS?

Enligt en årlig studie från Expat Insider är svenskar sämst i världen på att skaffa nya vänner. Efter att 12 500 utlandsarbetare bosatta i 188 länder svarat på hur de trivs i sina nya hemländer hamnade Sverige 2017 på en bottenplacering av 65 länder i vänskapsfrågan. En undersökning som Lernia nyligen genomfört visar att även svenskarna själva anser att det är svårt att knyta vänskapsband. Bara en tredjedel av svenskar tycker att det är lätt.

Hur har frågorna tagits fram?

Interaktion För Svenskar (IFS) bygger på den amerikanske psykologen Arthur Arons forskning med 36 evidensbaserade frågor som ska optimera förutsättningarna för kärlek. Anna Bennich har för Lernia istället anpassat frågorna för att leda till vänskap.

Lyssna här
Image
VILL DU samARBETA MED RELATIONLAB?

Hör av dig till oss

 
"Vi har tagit avstamp i den här forskningen och anpassat frågorna så att de riktas mot att skapa vänskap, i klassrum och på arbetsplatser.
Frågorna blir stegvis mer personliga vilket ökar möjligheterna att känna sig nära den person man pratar med. Grundtanken bakom frågorna är att båda parter ska känna sig sedda, förstådda och accepterade. Vilket är en av grundbultarna i varje nära relation."

- Anna Bennich, Grundare av RelationLab

 

Fler nyheter

Nyhetsmorgon TV4